Piano Silent Systeem

Door middel van het Genio Silent Systeem is een akoestische piano ook met hoofdtelefoon te bespelen. Een simpele schakel en de piano is akoestisch niet meer hoorbaar, maar wel via de hoofdtelefoon. Een extra aanschaf van een digitale piano is niet meer nodig. Het Silent Systeem is universeel en daardoor in bijna elke piano in te bouwen. Ideaal voor de echte nocturne-spelers!

Het technische verhaal

Onder de pianotoetsen bevindt zich de klaviertafel, hier wordt een sensorlijst ingebouwd. Onder de toetsen zelf worden reflecterende plaatjes geplakt. De sensorlijst kan hierdoor de beweging van de toets waarnemen en omzetten in MIDI. Het MIDI geluid is vervolgens hoorbaar in de hoofdtelefoon. In het mechaniek wordt nog een extra “stoplijst” ingebouwd, zodat de piano tijdelijk akoestisch niet hoorbaar is. De hamerkoppen komen door deze stoplijst niet meer tegen de snaren aan maar tegen de stop-lijst. Deze lijst is met een simpele hendel om te schakelen van akoestisch naar silent. Ook de pedalen zijn uiteraard nog bruikbaar met het systeem.

Extra opties

– Ingebouwde metronoom
– Verschillende tonen (gitaar, harp, violen etc.)
– 2 hoofdtelefoon aansluitingen (quatre-mains)
– Gemakkelijk transponeren in toonsoort
– MIDI aansluiting
– Opneem functies
– Bediening via uitschuifbaar touch screen
– 80 demo song
– 512MB geheugen + uitbreidbaar met USB
– Aanslaggevoeligheid instelbaar
– Pianogeluid instelbaar (helderder en/of warmer)

Silent Systeem vs. Digitale Piano

Het grote voordeel van een Silent Systeem is het behoud van de speelaard. Bij elke beweging in de toets wordt er een mechaniek in werking gezet. Dit mechaniek zorgt voor een enorm dynamisch bereik. Bij een digitale piano heb je soms de mogelijkheid om maar 5 “stapjes” van zacht naar hard te kunnen spelen. Maar bij een akoestische piano.. onbeperkt. Door de inbouw van een Silent Systeem maak je nog steeds gebruik van het mechanische binnenwerk van de akoestische piano. Uiteindelijk speelt er geen andere piano zo fijn als uw eigen piano thuis, toch?

Silent Systeem aanvragen?

De aanvraag voor de inbouw van het Silent Systeem kan onderaan deze pagina. De piano wordt opgehaald en naar de werkplaats gebracht. Het mechaniek van de piano wordt eerst weer volledig afgesteld. Hier gaat het systeem ook optimaal werken. Na de inbouw van het Silent Systeem word de piano ook nog een keer gestemd. Een extra service! Vervolgens word de piano weer netjes afgeleverd inclusief een handleiding en hoofdtelefoon. Alleen nog in het stopcontact aansluiten en de piano is er helemaal klaar voor!

Genio Silent Systeem

Een systeem laten inbouwen in uw piano? Aanvraag is mogelijk via het contactformulier!

Prijs: € 1750,-
*Prijs is incl. 21% BTW en transport

Contactformulier